Ezen a héten kerül nyomdába a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete legújabb riportkötete, mely a májusban szervezett riporttábor eredményeként kínál írásokat és képeket a Hargita megyei Gyergyószárhegy múltjáról és jelenéről, értékeiről és értékteremtőiről. A könyv bemutatóját november 8-án, pénteken 18 órától tartjuk a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ előadótermében.

A gazdag válogatásban Bajna György, Bodolai Gyöngyi, Bögözi Attila, Bucur Nicolae, Forró László, Kulcsár Andrea, Kurta Andrea, Lengyel Erika, Mihály Kriszta, Nagy Miklós Kund, Oláh-Gál Elvira, Péter Ágnes, Rácz Éva, Sarány István, Sarány Orsolya, Székedi Ferenc, Szucher Ervin, Szűcs László és Vajda György írásai szerepelnek.

A négy fejezetre osztott kötetben a település történelmének néhány fontos epizódja mellett a jelen viszonyait ábrázolják a kollégák, akik érdekes szárhegyi személyiségek portréját is megrajzolták. Kiemelten foglalkozik a könyv az idén alapítása 50. évfordulóját ünneplő szárhegyi művészteleppel és kulturális központtal, a kortárs képzőművészek nemzetközi szinten is magasan jegyzett találkozóhelyével, valamint a telep tevékenységéhez kapcsolódó Szépteremtő Kaláka históriájával is.

 

Címlapfotó: Harsányi Zsolt