„Mert nem lehetett abbahagyni...”

2018. október 31. 06:28

Mármint: „ezért létezik ma is a Biharország” – indokolta a kiadvány létét Szűcs László lapigazgató azon a találkozón, amelyen a 250. lapszámot ünnepelték a bihari kollégák egy hangulatos nagyváradi kávézóban. Az ünnepségre a lap jelenlegi és korábbi munkatársai is meghívást kaptak, a hűségesebbek pedig el is fogadták.


Kimagasló nyelvi teljesítmény

2018. október 16. 10:00

A napokban köszönthettük a MÚRE-nívódíjasokat. Ez olyan elismerés, amelyet kimagasló teljesítményért kap az ember. Kimondatlanul az is benne van, hogy a teljesítmény főként a tartalomra vonatkozik, kevésbé a formára, de arra is. Milyen kritériumrendszer alapján mondhatjuk valakiről, hogy nagyszerű rádiós, hogy kiváló a nyelvi teljesítménye? Magyari Sára nyelvész írása.


A digitális archívumok fölötte szükséges voltáról

2018. október 16. 05:33

Lesz-e digitalizált médiamúltunk a digitális jövőben? Erre a kérdésre kereste a választ a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének (MURE) idei őszi tanácskozása Gyergyószárhegyen. 


Díjak a jelen és a jövő példaképeinek

2018. október 15. 10:39

Nívódíjak átadásával telt idén is a szombat este a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének (MÚRE) találkozóján, Gyergyószárhegyen. A díjakat ezúttal a községháza dísztermében adtuk át.


Gyergyói MÚRE-ősz, végleges program

2018. október 09. 12:11

Péntektől vasárnapig Gyergyószárhegyen tartja idei őszi szakmai tanácskozását a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete. Összeállt a végleges program, valamint a kezdési időpontok. Szeretettel várjuk a kollégákat!