Adytól az adatokig: a MÚRE szakmai tanácskozása

2017. október 20. 11:08

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) évtizedek óta megrendezi őszi szakmai találkozóit. A tevékenységek típusa: konferencia, szakmai tanácskozás. Az idei témája ez volt: a 140 éve született Ady Endre újságírói munkásságának üzenete az adatújságírás korához. Meghívott előadóink ezt elemezték, kitérve a média világának radikális átalakulására, az újságírói eszközök változására, illetve a máig érvényes üzenetekre. 


Nem olyan egyszerűek a népszerűek

2017. október 13. 09:31

Októberi kérdésünk az, hogy miként helyes: egyszerűek, népszerűek, hasonlóak, használhatóak vagy egyszerűk, népszerűk, hasonlók, használhatók? Mert ki így használja, ki pedig úgy. Nos, ez nem olyan egyszerű - mondja nyelvészünk, Magyari Sára.


Érmelléki MÚRE-ősz – sajtóvisszhangok

2017. október 06. 02:36

Szeptember végén a Bihar megyei Székelyhídon rendezte őszi szakmai találkozóját és közgyűlését a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete. Az érmelléki rendezvény sajtóvisszhangjaiból válogattunk.


MÚRE-ősz Székelyhídon

2017. szeptember 16. 10:49

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete 2017. szeptember 29. – október 1. között Bihar megyében, Székelyhídon tartja őszi szakmai találkozóját és közgyűlését. Tanácskozásunk témája ezúttal a korszerű újságírás. Rendezvényünk keretében ünnepélyesen átadjuk Egyesületünk idei szakmai díjait.


Ki az a jómagam?

2017. szeptember 13. 08:45

Újságíró ismerősőm mondja, gyakran használják kollégái, de főként a politikusok a jómagam szót. Kérdi: kell-e lennie jómagamnak s van-e hozzá rosszmagam is? Magyari Sára nyelvész rovata.