BRASSAÏ–2016 – A DÍJAZOTTAK

2017. december 19. 06:00

Másodszor gyűjtötte össze a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete az év hazai sajtófotóit. Ezúttal a 2016-ban készült felvételeket vittük zsűri elé, és ezekből is - akárcsak egy évvel korábban - vándorkiállítást szervezünk. A tárlatot először Kolozsváron, a Minerva ház galériájában tekintheti meg a közönség 2017. december 19-től január elejéig.

A beérkezett képeket értékelő zsűri tagjai: Bánkúti András (Budapest), Găină Dorel (Kolozsvár), Georgescu Dragoș (Nagykároly), Tóth István (Nagyvárad).

Döntésük alapján alakult ki a díjazottak jegyzéke.


Sajtófotók a Minerva-házban

2017. december 18. 09:03

December 19-én, kedden 18 órától nyitjuk meg a MÚRE másodízben meghirdetett Brassaï-fotópályázatának zsűrizett anyagából nyílt kiállítást a kolozsvári Minerva-ház Cs. Gyímesi Éva termében.


Sajtóról és tipográfiáról

2017. december 17. 04:12

Sajtó és tipográfia ma címmel szervez képzés-sorozatot a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete. Elsősorban azokra a kollégákra gondolunk, akik a laptükör megrajzolásáért, a lap vagy portál tipográfiai kinézetéért felelősek.

Előadóink előzetesen képet alkotnak arról, hogy kikkel, milyen kiadványokkal lesz dolguk, és azok jelenleg milyen tipográfiával dolgoznak, esetleg milyen újításokra lehet szükségük, majd a helyszínen tanácsokkal is szolgálnak az általuk javasolt módosítások megvalósításához.


A nyelvhelyesség kérdéséről

2017. december 13. 09:17

Mikor lenne aktuálisabb, ha nem a magyar nyelv napján arról írni, hogy miképpen viszonyulunk a nyelvhelyességhez?!

„De jó lenne egy recept, hogy ezt így kell csinálni, és másképpen nem is lehet, nem is szabad!”

Magyari Sára nyelvész írása.


Új elnök vajdasági társszervezetünk élén

2017. november 30. 07:25

Tisztújító közgyűlést tartott az elmúlt hétvégén szerbiai társszervezetünk, a Vajdasági Magyar Újságíró Egyesülete. Tóth Lívia elnök két mandátumon át vezette a szervezetet. Most őt a tisztségben Máriás Endre váltja, akinek munkáját megújult elnökség segíti majd.

Alább vajdasági kollégink beszámolóját olvashatják.

Az új vezetőségnek gratulálunk, és a további eredményes együttműködés reményben, jó munkát kívánunk!