Média a Tehetségekért Díj

2015. június 28. 20:05

A Média a Tehetségekért Díjra az újságírók és a média munkatársai pályázhatnak fiatal magyar tehetségekkel foglalkozó írással, cikkel, interjúval, riporttal, összeállítással.

A pályázatok benyújtási határideje 2015. október 31.

 

A 2014-es díjazottak (kép forrása: http://www.tehetsegesfiatalok.hu)

A Média a Tehetségekért Díj arra szeretné ösztönözni az újságírókat és a média munkatársait, hogy többet foglalkozzanak a fiatal magyar tehetségekkel, a sikeres fiatalok (sportolók, művészek, tudósok), képzési és felkészülési hátterével, pályaválasztásukkal, lehetőségeikkel és eredményességükkel. Ezek a fiatalok kiemelkedő értékeket képviselnek a tehetségüket, de ugyanakkor a küzdeni tudásukat, a kitartásukat és a céltudatosságukat tekintve is. Ilyen értelemben igazi példaképek lehetnek kortársaik számára.

 

Pályázati anyagok témája

Sikeres vagy tehetséges fiatalok (25 éves korig) pályafutásának és eredményeinek bemutatása, akik a sport, művészet, tudomány területén kiemelkedő képességről árulkodnak, és ezt már jó eredményekkel is bizonyították, de a nyilvánosság előtt esetleg kevéssé ismertek. A bemutatás témája lehet akár kettős portré „mester és tanítványa” témában.

 

Mivel lehet pályázni?

Bármely az írott vagy elektronikus sajtóban 2015. január 1. – október 31. között megjelent írással, cikkel, interjúval, riporttal, összeállítással lehet pályázni terjedelmi korlát nélkül, amely a megadott témával foglalkozik.

 

Milyen kategóriában lehet pályázni?

- online médium

- nyomtatott médium

- rádió - tévé és videó

Egy pályázó több kategóriában is pályázhat, de maximum 3 pályamunkát adhat be összesen.

 

Kik pályázhatnak?

Újságírók az írott, a nyomtatott és elektronikus sajtó munkatársai közül, akik Magyarországon bejegyzett médium külső vagy belső munkatársai (szerkesztő, újságíró, szabadúszó, megbízásos stb.) Szerkesztőség is beküldheti munkatársa alkotását, de a díj ebben az esetben is egyéni az alkotót ismeri el.

 

A pályázatok beküldése:

 A pályázatokat a http://www.tehetsegesfiatalok.hu/ oldalra kell feltölteni 2015. október 31-én éjfélig. A feltöltéshez kérjük megadni a pályázó nevét, a médium nevét és az anyag megjelenési időpontját és mellékelni a pdf-et (nyomtatott megjelenésnél) illetve a linket (online anyagnál és videó vagy hangfájlnál).

 

A sikeres pályázók díjazása:

Kategóriánként 1-1 pályaművet díjaz a zsűri nettó 150.000 Ft pénzjutalommal.

A kategóriák 2. és 3. helyezettjeit ajándékcsomaggal jutalmazza a kuratórium.

 

További információk: tehetsegesfiatalok.huOssza meg másokkal is!Szóljon hozzá!