A huszonöt éve saját médiaiskolát működtető Komlósi Gábor a Népsportnál kezdte a pályát 1974-ben, később dolgozott például a Népszavánál, a Magyar Televíziónál vagy vezérigazgatóként a Klubrádiónál. 2005-től három éven át a Nemzeti Sport Tanács, a kormány tanácsadó testületének főtitkára volt; 2009-2010-ben az Önkormányzati Minisztérium sajtó- és kommunikációs főosztályvezetője. 2014-től az Esti Hírlap online főszerkesztője. Utóbbi posztjától és a Rádio Bézsben műsorvezetőként vállalt feladataitól Komlósi Gábor MÚOSZ-elnökké választását követően megvált.

Komlósi Gábor az új tiszteletbeli elnökkel, Keleti Évával

 

A szavazatok 70,7%-val megválasztott új elnök a Sajtóházban 2015. június 20-án tartott küldöttgyűlésen elmondta: a MÚOSZ oktatási tevékenységét az írott sajtó területére koncentrálva fejlesztené, fontosnak tartja az orvosi ellátás és az üdülés értékeinek fenntartását, a szervezet szociális szerepvállalásának megőrzését, a vonzó szakmai rendezvények szervezését. Egy „szerethetőbb MÚOSZ” jövőképét fogalmazta meg: programjában a MÚOSZ újrapozicionálásának fontosságát hangsúlyozta, egyebek mellett azt ígérte, élettel tölti meg a Sajtóházat és bevonja a fiatalokat a szervezet életébe.

Komlósi Gábor a legnagyobb és legrégebbi magyar újságírószervezet vezetői posztjáért Tóth Károllyal, az eddigi elnökkel és Kékesi Zsolt elnökségi taggal szállt versenybe. A szavazásban 23,2%-os támogatással alulmaradt Tóth Károly három és fél év után távozik posztjáról, újabb tisztséget nem vállalt és küldötti mandátumáról is lemondott. Kékesi Zsoltot – Szegő Anna és Elek Lenke mellett – az elnökség póttagjává választották a küldöttek. Alelnökként Gönczi Mária és Hárshegyi János kapott bizalmat. A nyolctagú elnökség tagja lesz: Árpási Zoltán, Bánkuti András, Bódi Ágnes, Doros Judit, Dunay Csilla, Hajós Anna, Kleer László és Várhegyi Ferenc.

Komlósi Gábor Elnöki hasáb címmel hamarosan önálló bloggal jelentkezik.